NIVAAGAARDS MALERISAMLING 2007

Tigerens glød. Nye arbejder
 
17. maj – 7. oktober 2007

For at se udstillingens værker i 9 forskellige farvegrupper,
klik på farveknapperne til venstre

 

 

 

PRESSEMEDDELSE fra Nivaagaard

Uffe Christoffersen
Tigerens glød. Nye arbejder

17. maj – 7. oktober 2007


"Put en tiger i tanken" hed det i et berømt slogan for et par årtier siden, og det er lige præcis den slags benzin, maleren Uffe Christoffersen (f.1947) hælder på os.

Igennem en menneskealder er tigre i massevis strømmet ud af hans atelier, brølende og spindende, i leg, hvile og parring. Altid i stærke farver og en heftig udførelse, der trækker på traditionen fra Cobramaleriet. I de senere år er Uffe Christoffersen også begyndt at genfortælle de gamle fabler, nu med tigeren som hovedperson – tigerfabler.

"Tigermalerens" anliggende er naturligvis ikke kun dyret selv. Dets vildskab er ikke blot forløseren for et stærkt malerisk udtryk, men selve tigeren er også et billede på den inspiration, der skal tæmmes for at der kan komme kunst ud af det.

Udover tigeren er Uffe Christoffersens passion okkeren, den jernholdige jordfarve. Den har interesseret ham hele hans liv, og findes i store brud i nærheden af hans hjem i Sydfrankrig.

Gennem flere år har han arbejdet med at få okkerens glød under den skarpe sol frem i sine billeder, også selvom han bliver nødt til at male med andre farver.

Tigrene skal have gløden fra naturoplevelsen – for at vi kan foretage et tigerspring ind i frihedens og glædens rige.

Udstillingen på Nivaagaards Malerisamling viser helt nye billeder fra kunstnerens hånd, såvel "rene" tigerbilleder som tigerfabler, indenfor overordnede grupper sat af lys okker, okker, rød okker, umbra naturel, caput mortuum samt sort og hvidt, således at hver værkgruppe afspejler den enkelte farve og oplevelsen af den i den stærke sydfranske sol – der således også kommer til at skinne på Nivaagaards Malerisamling.

Til udstillingen udgives et katalog med tekst af museumsdirektør Nils Ohrt og en billedside udformet af Uffe Christoffersen arrangeret efter "en okker oplevelse".Med venlig hilsen


NIVAAGAARDS MALERISAMLING

 

Brændt okker Tiger. 130x162 cm. 2007